Om oss

Narva Scandinavia NASC bedriver handel med ljuskällor som lampor och lysrör. Verksamheten med lager bedrivs i Södertälje. Försäljning sker främst mot stora kunder i Sverige.

Vi är sedan juni 2012 ett i huvudsak helägt dotterbolag till Teqnion AB. NASC arbetar strukturerat med att leda över försäljningen från äldre belysningstekniker mot nya LED-produkter till proffsmarknaden i takt med att kundbeteenden och regelverk förändras.

NASC har som mål att stärka sitt renommé som en kunnig och flexibel belysningsleverantör till allt från specialapplikationer på proffsmarknaden till vardagsbelysning. Arbete pågår med att specialisera kunderbjudandet. Ett ständigt pågående process där nya ljuskällor och leverantörer kontinuerligt utvärderas för att säkra ett konkurrenskraftigt kunderbjudande.

Vi är medlem i Belysningsbranschen samt i miljöorganisationer som FTI och El-Kretsen.

Lite kuriosa
Historien bakom Narva Scandinavia AB började 1991 med bolaget Unilite Energiljus AB som sålde ljuskällor ifrån Södertälje. 1997 fick Narva GmbH möjligheten att köpa en andel i bolaget och Unlite Energiljus AB fick ensamrätt att sälja Narvas produkter i Norden. Kort därefter bytte man namn på Unilite Energiljus till Narva Scandinavia AB.

Teqnion AB är en industrikoncern som verkar inom tre affärsområden: Industry, Growth och Niche. Genom dessa erbjuder Teqnion ledande produkter och specialistkompetens inom utvalda marknadsnischer.

Tillagd i varukorgen